Museum

Airborne Museum
Moederliefde. Ella & Audrey

In de verschillende biografieën die er over Audrey Hepburn zijn verschenen, staat haar Hollywood-carrière centraal. Haar verzetsactiviteiten ten tijde van de Slag om Arnhem in de Tweede Wereldoorlog zijn slechts voetnoten. Juist dat interesseerde de onderzoekers van het Airborne Museum, wat leidde tot diepgravend onderzoek. Door verschillende nationale en internationale archieven met elkaar te verbinden hebben zij nieuwe feiten ontdekt.

Vanaf 26 januari 2017 is de tentoonstelling 'Moederliefde. Ella & Audrey' te zien in het Airborne Museum. De tentoonstelling gaat over het ontstaan van de carrière van de jonge Britse Audrey Hepburn en de rol van haar moeder Ella van Heemstra. Er is veel gezegd en geschreven over Audrey’s verzetsactiviteiten ten tijde van de Slag om Arnhem. De tentoonstelling onthult echter een ander verleden.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Airborne Museum 'Hartenstein'
Utrechtseweg 232
6862 AZ Oosterbeek

Openingstijden

Airborne Museum 'Hartenstein' is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Aangepaste openingstijden
Het museum is gesloten op Eerste Kerstdag en op Nieuwjaarsdag. Op 24 en 31 december is het museum geopend tot 16.00 uur.

Bereikbaarheid

Met de auto
Het museum ligt aan de rand van Oosterbeek op tien minuten afstand van de A50 uit het zuiden en de A12 uit het westen en oosten. Eenmaal in Oosterbeek volgt u de borden 'Airborne Museum'.
Je kunt gratis parkeren achter het restaurant Hartenstein@Laurie.

Met het openbaar vervoer
Je bereikt het museum vanaf centraal station Arnhem met stadsbus 1 en streekbus 352. Deze rit duurt hooguit 15 minuten. Je kunt het museum ook bereiken via het treinstation van Oosterbeek, die op 10 minuten wandelen afstand ligt.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Honden zijn niet toegestaan
  • Horecagelegenheid op loopafstand
Kaartjes Moederliefde. Ella & Audrey, Airborne Museum | Dagje weg in Gelderland