Museum

Airborne Museum 'Hartenstein'

Een bezoek aan het Airborne Museum ‘Hartenstein’is zonder twijfel een interessant dagje weg dat je lang bij zal blijven. De stad Arnhem heeft zwaar geleden onder de Tweede Wereldoorlog. Die geschiedenis is terug te vinden in het museum. De collectie is dynamisch en veelzijdig, en bestaat uit meer dan 15.000 objecten. Naast de tentoonstelling van deze collectie is er ook een interactief gedeelte bij gekomen: de Experience. Hier ervaar je de oorlog in al zijn hevigheid. De impact van het geweld op jonge jongens die vochten voor hun leven was enorm. Ervaar het zelf en stap in de voetsporen van Britse parachutisten. Op zes kilometer afstand van het Airborne Museum is een gratis informatiecentrum te bezoeken. Hier is de brug over de Rijn te vinden die een grote rol heeft gespeeld bij de Slag om Arnhem.

Nu te zien in Airborne Museum 'Hartenstein'
EGO. Vergeet mij niet

Filmpje | Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Airborne Museum 'Hartenstein'
Utrechtseweg 232
6862 AZ Oosterbeek

Openingstijden

Airborne Museum 'Hartenstein' is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Aangepaste openingstijden
Het museum is gesloten op Eerste Kerstdag en op Nieuwjaarsdag. Op 24 en 31 december is het museum geopend tot 16.00 uur.

Bereikbaarheid

Met de auto
Het museum ligt aan de rand van Oosterbeek op tien minuten afstand van de A50 uit het zuiden en de A12 uit het westen en oosten. Eenmaal in Oosterbeek volgt u de borden 'Airborne Museum'.
Je kunt gratis parkeren achter het restaurant Hartenstein@Laurie.

Met het openbaar vervoer
Je bereikt het museum vanaf centraal station Arnhem met stadsbus 1 en streekbus 352. Deze rit duurt hooguit 15 minuten. Je kunt het museum ook bereiken via het treinstation van Oosterbeek, die op 10 minuten wandelen afstand ligt.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Honden zijn niet toegestaan
  • Horecagelegenheid op loopafstand
Kaartjes Airborne Museum | Dagje weg in Gelderland