Museum

Airborne Museum
EGO. Vergeet mij niet

Op 1 september 2016 heeft professor mr. Pieter van Vollenhoven de tentoonstelling ‘EGO. Vergeet mij niet’ in het Airborne Museum geopend. Uniek aan deze tentoonstelling is dat het accent ligt op het ‘ik’ (ego) tijdens de Slag om Arnhem, en niet de militaire operatie. Verhalen van zowel Duitse als geallieerde soldaten, burgers, verzetslieden, mannen, vrouwen, kinderen en zelfs dieren vormen de tentoonstelling. De aanloop naar de strijd, de Slag om Arnhem zelf en de nasleep worden aan de hand van de persoonlijke verhalen indringend in beeld gebracht.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Airborne Museum 'Hartenstein'
Utrechtseweg 232
6862 AZ Oosterbeek

Openingstijden

Airborne Museum 'Hartenstein' is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Aangepaste openingstijden
Het museum is gesloten op Eerste Kerstdag en op Nieuwjaarsdag. Op 24 en 31 december is het museum geopend tot 16.00 uur.

Bereikbaarheid

Met de auto
Het museum ligt aan de rand van Oosterbeek op tien minuten afstand van de A50 uit het zuiden en de A12 uit het westen en oosten. Eenmaal in Oosterbeek volgt u de borden 'Airborne Museum'.
Je kunt gratis parkeren achter het restaurant Hartenstein@Laurie.

Met het openbaar vervoer
Je bereikt het museum vanaf centraal station Arnhem met stadsbus 1 en streekbus 352. Deze rit duurt hooguit 15 minuten. Je kunt het museum ook bereiken via het treinstation van Oosterbeek, die op 10 minuten wandelen afstand ligt.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Honden zijn niet toegestaan
  • Horecagelegenheid op loopafstand
Kaartjes EGO. Vergeet mij niet | Dagje weg in Gelderland