Iets actiefs

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Kom heerlijk tot rust in Het Nationale Park De Hoge Veluwe en geniet van de frisse lucht van de natuur. Met een beetje geluk zie je een van de vele zeldzame diersoorten die op de Rode Lijst staan, of sta je oog in oog met een hert, zwijn of zelfs moeflon. Daarnaast is er een grote diversiteit aan planten en bomen. In het Park bevinden zich het Bezoekerscentrum en het ondergrondse Museonder. Ook kun je een rondleiding door Jachthuis Sint Hubertus volgen, en een bezoek brengen aan het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin: een unieke combinatie van zowel natuur, kunst als architectuur. Voor een heerlijk actief dagje in de natuur is Het Nationale Park De Hoge Veluwe de ideale plek.

Filmpje | Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Houtkampweg 9
6731 AV Otterlo

Openingstijden

Het Park is elke dag toegankelijk tot één uur voor sluitingstijd
In november tot en met maart is het Park geopend van 9.00 tot 18.00 uur. In april is het Park geopend van 8.00 tot 20.00 uur, in mei en augustus van 8.00 tot 21.00 uur. Het Park is in juni en juli van 8.00 tot 22.00 uur geopend. In september is het Park geopend van 9.00 tot 20.00 uur en in oktober van 9.00 tot 19.00 uur.

Openingstijden Kröller-Müller Museum
Het Kröller-Müller Museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De beeldentuin is geopend tot 16.30 uur. Het museum is ook op feestdagen geopend, behalve op Nieuwjaarsdag.

Openingstijden Museonder
Het museum is geopend van april tot en met oktober van 9.30 tot 18.00 uur. In de wintermaanden, van november tot en met maart, is Museonder geopend van 9.30 tot 17.00 uur.

Bereikbaarheid

Met de auto
Je kunt je auto parkeren op de parkeerplaatsen bij de ingangen van het Park. Bij de kassa kun je een uitrijkaart kopen voor €3,-. Bij de ingangen staan de Witte Fietsen voor je klaar.

Het is mogelijk je auto mee te nemen in het Park voor €6,60. Je kunt in het Park parkeren in het centrumgebied (waar zich het Bezoekerscentrum, het museum onder de grond Museonder, de parkwinkel en het parkrestaurant zich bevinden), bij het Jachthuis Sint Hubertus en bij het Kröller-Müller Museum.

Met het openbaar vervoer
Vanaf Station Arnhem kom je met bus 105 bij halte Otterlo Centrum. Vanaf hier kun je in 15 minuten naar het Park lopen.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Horecagelegenheid aanwezig
  • Gratis Witte Fietsen bij de ingang
  • Er zijn ook ingangen in Hoenderloo en Schaarsbergen
  • Bezoek aan Museonder zit bij het kaartje inbegrepen
Kaarten Hoge Veluwe | Dagje weg in Gelderland