Evenement

Het Nederlands IJsbeelden Festival

Het Nederlands IJsbeelden Festival is met meer dan 100.000 bezoekers uitgegroeid tot het grootste winterevenement van Nederland. Van zaterdag 23 december 2017 tot en met zondag 4 maart 2018 vindt dit internationale ijssculpturen evenement plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een uniek evenement voor jong en oud.

Meer dan 40 van de beste ijscarvers ter wereld komen in november naar Nederland om hun kunsten te laten zien. De uit 16 verschillende landen afkomstige kunstenaars creëren in enkele weken tijd adembenemende sneeuw- en ijssculpturen en indrukwekkende themawerelden.

Het thema van 2017-2018 is 'Wereldberoemde verhalen'. Deze verhalen, die vaak ook verfilmd zijn, worden in glinsterend sneeuw en kraakhelder ijs uitgebeeld. In combinatie met ‘special effects’ worden ijsbeelden van wel 6 meter hoog, met meer dan 275.000 kilo ijs, 275.000 kilo sneeuw en een temperatuur van -10°C, tot leven gewekt.

Filmpje | Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

IJsselhallen Zwolle
Rieteweg 4
8011AB Zwolle

Openingstijden

Het Nederlands IJsbeelden Festival is van 23 december 2017 tot 4 maart 2018 van dinsdag tot en met zondag geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. In vakanties is het IJsbeelden Festival ook op maandag te bezoeken.

Bereikbaarheid

Met de auto
IJsselhallen Zwolle ligt op ongeveer 100 km afstand van Amsterdam, Utrecht, Den Bosch, Arnhem, Enschede, Leeuwarden en Groningen. Op het parkeerterrein zijn 3.000 parkeerplaatsen.

Met het openbaar vervoer
IJsselhallen Zwolle bevindt zich op loopafstand van het NS station Zwolle. Het is vanaf het NS-station ongeveer tien minuten lopen naar de IJsselhallen.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Kleed je warm aan!
  • Honden toegestaan
Kaartjes IJsbeelden Festival Zwolle | Dagje weg in Overijssel