Dierentuin

Natura Artis Magistra

Al sinds 1838 komen natuur, cultuur en erfgoed samen in Artis. Ten eerste is Artis de oudste dierentuin van Nederland. Er zijn ruim 900 verschillende soorten dieren te vinden: van honderden vrolijk fladderende vlinders in het Vlinderpaviljoen tot angstaanjagend brullende leeuwen. Cultuur en wetenschap biedt het Planetarium, waar je een reis door de ruimte kunt ervaren. Daarnaast biedt het Zoölogisch Museum een uitgebreide en interessante collectie. In het historische stadspark zijn eeuwenoude bomen, vele planten en nog diverse thematuinen te vinden. Tot slot zijn ook de monumentale gebouwen een bezienswaardigheid: sommige zijn zelfs nog ouder dan Artis zelf. Hoewel de dieren duidelijk op de eerste plaats staan, is er dus voor ieder wat wils. Zo wordt het grote verhaal van de natuur verteld en meer respect gecreëerd voor alles wat leeft. Zowel jong als oud kan heerlijk genieten in dit grote park.

Filmpje | Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Natura Artis Magistra
Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam

Openingstijden

Natura Artis Magistra is van november tot en met februari geopend van 9.00 tot 17.00 uur. In de zomerperiode, van maart tot en met oktober, is het park geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

Aangepaste openingstijden
Tijdens de ZOOmeravonden, elke zaterdag in juni, juli en augustus, is Natura Artis Magistra geopend tot zonsondergang. Je kan genieten van een picknick of barbecue en live-muziekoptredens.

Bereikbaarheid

Met de auto
Artis beschikt over een eigen parkeergelegenheid, maar op drukke dagen wordt je aangeraden om met het openbaar vervoer te komen.

Met het openbaar vervoer
Vanaf Centraal Station kun je met de tram naar Artis komen, deze stopt schuin voor de hoofdentree. Ook kun je met de metro reizen naar Waterlooplein, vanaf daar is het nog tien minuten lopen.

Extra informatie

  • Horecagelegenheid aanwezig
  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Niet toegankelijk voor huisdieren en/of hulphonden
  • Visueel beperkten mogen een gratis begeleider meenemen
  • Tip: Koop een combiticket voor Artis én Micropia
Kaartjes Dierentuin Artis Amsterdam | Dagje weg in Noord-Holland