Dierentuin

Diergaarde Blijdorp

Wandel op ooghoogte van de giraffen over de savanne of sta oog in oog met de imposante Sumatraanse tijgers in de Tijgerkreek. In Blijdorp kijk je je ogen uit! Ontdek de meest uiteenlopende diersoorten die zijn onderverdeeld in zes werelddelen. Ga op visite bij het Aziatische olifantje Nhi Linh en haar familie of bij Bokito en zijn gorillafamilie. Wandel over de zeebodem tussen haaien, haringen en zeeschildpadden in waterwerelddeel Oceanium. Je ontmoet de speelse zeeleeuwen en de actieve groep konings- en ezelspinguïns. In het vlinderparadijs Amazonica wordt je omringd door kleurrijke vlinders. Kinderen kunnen in de speeltuin heerlijk klauteren in de speeltoren vol hindernissen en naar beneden roetsjen via supersnelle glijbanen.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Diergaarde Blijdorp
Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam

Openingstijden

Diergaarde Blijdorp is dagelijks van 9.00 fof 17.00 uur geopend.

Bereikbaarheid

Met de auto
Diergaarde Blijdorp beschikt over een eigen parkeerterrein (P1) voor de hoofdingang (Blijdorplaan 8). Er zijn hier ook oplaadpunten voor elektrische auto’s. Parkeerkaarten zijn bij de kassa’s en kaartautomaten van Diergaarde Blijdorp verkrijgbaar en kosten €8,- per dag.

Met het openbaar vervoer
De ingang aan de stads-zijde van Diergaarde Blijdorp ligt dichtbij treinstation Rotterdam Centraal Station. Vanaf de Proveniers-zijde van het station is het een wandeling van ongeveer 12 minuten naar deze ingang.

Extra informatie

  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Huisdieren niet toegestaan
  • Horecagelegenheid aanwezig
  • Tip: Leuk te combineren met Museum Rotterdam
Kaartjes Diergaarde Blijdorp | Dagje weg in Zuid-Holland