Attractie

ss Rotterdam

Kom aan boord van het ss Rotterdam om rond te neuzen op het 'Promenade Deck' of het ‘Main Deck’. Wedden dat je méér wilt zien? Dat kan met een rondleiding. Bezoek de boeg, de brug en de machinekamer met de Rotterdam Compleet Rondleiding. Deze rondleiding laat je een groot deel van het schip zien in ongeveer twee uur tijd. Je kunt ook voor een deel van de rondleiding kiezen. Met de Uitwaaien en Zwaaien Rondleiding bezoek je onder andere de boeg en de brug. De Stoom & Chroom Rondleiding is de rondleiding door de machinekamer. Deze rondleidingen duren allebei ongeveer een uur.

De Uitwaaien en Zwaaien Rondleiding is uitermate geschikt voor kinderen. Ze ontvangen het Kleine Kapiteinspaspoort vol met vragen en leuke opdrachten.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

ss Rotterdam
3e Katendrechtsehoofd 25
3072 AM Rotterdam

Openingstijden

De rondleidingen op het ss Rotterdam vinden dagelijks plaats tussen 10.00 en 17.00 uur.
De Rotterdam Compleet rondleiding duurt 2 uur en start voor het laatst om 15.00 uur.
De Uitwaaien en Zwaaien rondleiding en de Stoom en Chroom rondleiding duren beiden een uur. Hier start de laatste rondleiding om 16.00 uur.

Bereikbaarheid

Met de auto
Het ss Rotterdam is zeer goed bereikbaar met de auto. Als het adres 3e Katendrechtsehoofd door het navigatiesysteem niet wordt gevonden, kan je het beste Maashavenkade (nr. 221) invoeren. Er is voor de deur van het schip voldoende (betaalde) parkeerruimte.

Met het openbaar vervoer
Het schip is erg goed te bereiken met het OV. Vanaf het Centraal Station in Rotterdam kun je met de metro (D of E) naar de halte Rijnhaven. Vanaf daar kan je lopen of een stukje met bus 77, die pal voor de deur stopt.

Extra informatie

  • De rondleiding is slechts beperkt toegankelijk voor (m)in(der)validen.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan, m.u.v. hulp- en blindengeleidehonden.
  • Er zijn horecagelegenheden aanwezig op het schip.
  • Er geldt een rookverbod op het schip, m.u.v. de dekken.
Kaartjes rondleiding ss Rotterdam | Dagje weg in Zuid-Holland