Attractie

DOMunder

DOMunder is dé nieuwe historische attractie van Utrecht. In DOMunder beleef je onder de grond de verhalen van 2000 jaar geschiedenis van het Domplein, Utrecht en Nederland. Een bezoek is een (archeologische) ontdekkingstocht. Op vaste starttijden begin je in middeleeuwse kelders van Domplein 4 met de ontdekkingstocht, zoekend naar de muurresten van het Romeinse fort 'Trajectum'. Hier kijk je een film, een spannende tijdreis van 2000 jaar in 10 minuten! Vervolgens duik je echt ónder het Domplein, waar je in het donker met een slimme zaklamp zelf op zoek gaat naar de verhalen van het Domplein. Eén van de hoogtepunten is de verwoestende storm van 1674 die je in levende lijve meemaakt.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

DOMunder
Domplein 4
3512 JC Utrecht

Openingstijden

DOMunder is dinsdag tot en met donderdag geopend van 10.30 tot 19.30 uur en vrijdag tot en met zondag van 10.30 tot 16.30 uur.

Aangepaste openingstijden
DOMunder is in de vakantieperiode van dinsdag tot en met zondag van 10.30 tot 16.30 uur geopend.

Bereikbaarheid

Met de auto
Parkeergarage Springweg ligt op 5 minuten afstand van het Domplein. Het adres van deze parkeergarage is Strosteeg 83. Het is ook mogelijk je auto te parkeren bij één van de P+R locaties. Vanaf hier reis je snel, gemakkelijk en voordelig met de bus of tram naar de binnenstad. De dichtstbijzijnde P+R locatie is P+R Westraven. Die ligt aan Griffioenlaan 1, ongeveer 4 kilometer van het Domplein.

Met het openbaar vervoer
Het Domplein ligt op 15 minuten loopafstand van station Utrecht Centraal. Je kunt er ook ook kiezen om vanaf het station buslijn 2 naar Museumkwartier te nemen en uit te stappen bij halte Domplein.

Extra informatie

  • Adviesleeftijd vanaf 8 jaar
  • beperkt toegankelijk voor mindervaliden
  • Reserveer tijdig van tevoren
  • Huisdieren niet toegestaan
  • Tip: Leuk te combineren met De Domtoren
Kaartjes DOMunder Utrecht | Dagje weg in Utrecht