Attractie

Domtoren

Je kunt hem al van verre zien: de Domtoren. Met 112 meter is het de hoogste kerktoren van Nederland: dat zijn in totaal wel 465 traptreden! Maar als je eenmaal boven bent, merk je dat het zwoegen op de trappen het helemaal waard was: je hebt een prachtig uitzicht over Utrecht en de omgeving. Met helder weer kun je zelfs Rotterdam zien liggen. De toren is al meer dan zeshonderd jaar geleden gebouwd. De eerste steen werd in 1321 gelegd. De toren is bijna iedere dag geopend voor bezoek. Er zijn verschillende uitzichtpunten en bijzondere plekken in de Dom. De spits is uiteraard het hoogste punt. Daarnaast is er de klokkenzolder, waar veertien luidklokken te vinden zijn. Deze maken spectaculaire muziek! Ook is er de lantaarn, waar de wind doorheen kan waaien. Men was namelijk bang dat als de toren helemaal dicht was, hij om zou waaien.

Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Domtoren
Domplein 9
3512 JC Utrecht

Openingstijden

De Domtoren is op zondag en maandag geopend van 12.00 tot 17.00 uur en van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Aangepaste openingstijden
De Domtoren is op Eerste en Tweede Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag gesloten.

Bereikbaarheid

Met de auto
Parkeergarage Springweg ligt op 5 minuten afstand van het Domplein. Het adres van deze parkeergarage is Strosteeg 83. Het is ook mogelijk je auto te parkeren bij één van de P+R locaties. Vanaf hier reis je snel, gemakkelijk en voordelig met de bus of tram naar de binnenstad. De dichtstbijzijnde P+R locatie is P+R Westraven. Die ligt aan Griffioenlaan 1, ongeveer 4 kilometer van de Domtoren.

Met het openbaar vervoer
De Domtoren ligt op 15 minuten loopafstand van station Utrecht Centraal. Je kunt er ook voor kiezen om vanaf het station buslijn 2 naar Museumkwartier te nemen en uit te stappen bij halte Domplein.

Extra informatie

  • Zorg dat je uiterlijk een kwartier voor aanvang van de rondleiding aanwezig bent
  • Voor jongeren onder de 16 jaar is begeleiding van een volwassenen verplicht
  • Huisdieren zijn niet toegestaan, met uitzondering van hulphonden
  • Tip: Leuk te combineren met DOMunder
Kaartjes Domtoren Utrecht | Dagje weg in Utrecht