Attractie, Museum

Archeon

Archeon biedt de unieke ervaring om een dag terug te gaan in de tijd en de prehistorie, de Romeinse periode en de middeleeuwen opnieuw te beleven. Maar liefst 43 gebouwen, boerderijen en hutten maken het gevoel van vroeger compleet. Er zijn verschillende acteurs aanwezig die je maar al te graag meeslepen in hun dagelijkse leven. Beleef de prehistorie in het kamp van de jagers en verzamelaars. In het Romeinse Rijk kun je een kijkje nemen in een pottenbakkerij, een tempel en een kruidentuin. Of wees als toeschouwer aanwezig in een grote arena waar spectaculaire gladiatorengevechten plaatsvinden. In het middeleeuwse dorp zie je het harde werken van de inwoners en kun je zelf een handje meehelpen bij de mandenmaker, de viltmaakster en de boogschieter. Tot slot is het Archeologiehuis de ideale locatie om meer te weten te komen over de bodemschatten van Nederland. Kortom: Archeon is een actief, uniek en leerzaam museum!

Filmpje | Lees meer
✓ Makkelijk bestellen ✓ Eerlijke prijzen ✓ Veilig betalen via iDEAL ✓ Direct je e‑tickets op zak

Adres

Archeon
Archeonlaan 1
2408 ZB Alphen a/d Rijn

Openingstijden

Het Archeon is van 1 april tot en met 29 oktober 2017 geopend op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Aangepaste openingstijden
* Open op de volgende maandagen: 17 april, 8 en 22 mei, 5 juni, 10, 17, 24 & 31 juli,
7, 14 en 21 augustus en 25 december
* Op Koningsdag gesloten
* Tijdens de schoolvakanties van dinsdag tot en met zondag open van 10.00 tot 17.00, in de zomervakantie en kerstvakantie dagelijks open.
* Speciale winteropenstelling van november tot en met maart: zaterdag en zondag geopend van 11.00 - 17.00 uur, 31 december en 1 januari gesloten

Bereikbaarheid

Met de auto
Bij het Archeon kun je parkeren voor €6,50 per auto.

Met het openbaar vervoer
Vanaf station Alphen aan den Rijn (richting Kerk en Zanen) is het ongeveer 15 à 20 minuten lopen naar Archeon. De looproute wordt met Archeon-borden langs de weg aangegeven.

Extra informatie

  • Je kaartjes zijn geldig van 1 april 2017 tot en met 7 januari 2018.
  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Horecagelegenheid aanwezig
  • Honden toegestaan tegen betaling van €3,50 per hond
Kaartjes Archeon Alphen a/d Rijn | Dagje weg in Zuid-Holland